torsdag 7. april 2011

Korridorsmart..

kan man kalle det, kanskje.
Det er iallefall langt fra street'en til den innerste kroken av et sykehus.

Min før nevnte visdomstann, eller nå manglende sådan, ville ikke gi seg uten hevn.
Da gubben begynte å kalle meg for Kjakan og jeg selv begynte å ane konturene av en steinbitt i speilet etter flere dager uten knekkebrød og søvn om natta, måtte jeg kaste inn håndkleet.

Avsted til sykehus og til reddende engler som sto klar med intravenøst godis.
For det kunne ikke komme noe inn den rette veien, ikke en gang luft til tider.
Jeg fikk oppleve hvordan distriktsykehuspolitikken må oppleves for dere som er avhengige av den.
For ingen av sykehusene på sørlandet kunne ta i mot meg. -24 mil til Stavanger føles ganske langt når du er liten og svak og dårlig bak.

Vel man lærer ting.
Veneflon, drypp, morfin, stent, drenering, faste (går over til sadisme når den varer i 22 timer), nattevaktrutiner.. (hvorfor er nattevakter timet til å vekke deg når du endelig har sovnet?).. og suppe, suppe, suppe.For eksempel frokostsuppe.
Eller ettermiddagssuppe eller kveldssuppe..
De ser likedan ut.Og middagsmos! Dersom du synes denne ser god ut, så tar du feil.
Men bevares, jeg prøvde å tenke på de som hadde det verre enn meg. ;)Det er heldigvis fint å ha vindusplass. Om det trekker littegrann, -pytt, spytt.

Og jeg hadde med meg strikketøyet, men det lugget litt i denne:Men jeg har det jo med meg hjem igjen:Har litt tid forhånden, så snart kan nok Lillegutt holde varmen i vårsola.

11 kommentarer:

 1. Du får det no til å høres litt morsomt ut uansett du.... ler.
  Håper det blir fort bedre der tannen en gang var da.
  God bedring videre.

  P.S nope middagen såg ikke ut som verdens beste nei... :)

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha Henny!
  Snart kan jeg knaske gulrøtter igjen.
  Også er det våren. :)

  SvarSlett
 3. Bra du er oppe å går igjen. Ei jeg kjenner hadde betennelse i ei tann og gikk nok litt for lenge før hun innså alvoret.Var ikke bare spøk det heller. Elles kan jeg litt om veniflon. Med min sprøyteangst er ikke det lett. Har fått tre stykker på en dag. Håper ikke på å slå den. Så nå vet jeg at det er flere farger fordi de er ulikt store. Og så skal den være i venstre hånd når de skal blokke på Haukeland. Og det må være en blå. Eller var det omvendt??Høyre og rød?? Ikke rart sykepleierne ble i tvil når ikke jeg holder styr på det. Og Trude har lært seg og sette veniflon. Og en tur til Stavanger??? Her er opplegget: 1.5 time og ferge til Førde, der ser de på deg og sier, "Du må nok til Haukeland" Så samme veien tilbake og 1.5 time til så er du på Haukeland. Etter behandling er det Førde igjen, for en dag eller to. Og all transport standsmessigt i ambulanse,dog uten blålys.Men jeg fikk god mat jeg og så var der masse søte engler, er av en eller annen grunn svak for sykepleiere. Særlig kvinnelige. Så jeg hadde det bra jeg, en god jobb gjorde de også. På Haukeland. Førde er vel helst for friske folk. Men la det være mellom oss.
  Lykke til med bloggen og resten,har gjort klar bo-bilen i dag, så til helga blir det årets første tur.

  SvarSlett
 4. Anders, det hjelper visst ikke uansett hvor sint Liv Signe blir, og hvor mange gravemaskiner Magnhild sender ut over landet, framskrittet ligger bak neste sving, bare man har olje...og er frisk!
  Nei en Stavangertur er ingenting imot det du beskriver her, det er sikkert!
  Og veneflon.. det er ikke mine årer lagd for.
  Måtte ned på Akutten etter at flere engler hadde brukt meg som nålepute.Det var like før jeg måtte stikke selv. Kanskje jeg skulle ta det samme kurset som Trude?
  Ha en flott tur i helga!

  SvarSlett
 5. Huff da, håper du har det bedre nå =)

  SvarSlett
 6. Ingrid, takk skal du ha! :)
  Jeg er mye bedre!

  SvarSlett
 7. Nå har jeg fått fatt i ei som er veldig flink å sette veniflon. Også på mine årer som vist ikke er av de enkleste. Men så spørs det om jeg får henne med om det skulle bli nødvendig?? Egen pleier med??Er redd for at det fins en regel som hindrer det. Eller kanskje det er løsningen på problemet?? Skaffe seg en "innsider"?
  Ble dessverre ingen tur,en eldre herre i en av familiene var på flyttefot til ett annet sted. For alltid :-(. Ha en fin helg dere og.

  SvarSlett
 8. Leit å høre!
  Men tur kan det jo bli snart, uansett!

  Har du hørt om støttekontakt? Stikkekontakt?

  Nyt våren! :)

  SvarSlett
 9. Kjære vene som den tanna skulle sloss imot!! Godt det går bedre med deg sånn smått om senn :) Og du skriver virkelig morsomt! :)

  Genseren ser ut til å bli et lite kunststykke den :)

  SvarSlett
 10. http://saabanders.blogspot.com/

  Måtte bare....

  SvarSlett
 11. Takk, Pakkalakka, nå går alt den rette veien! :)

  Anders det er skikkelig smittsomt dette her.
  Lykke til!

  SvarSlett